Charity-Day-2019-300x225-1

Charity Day 2019

Charity-Day-2019-300x225-1

Op dinsdag 29 oktober 2019 stond de prachtige golfbaan The Dutch wederom volledig in het teken van de mooiste charitatieve golfdag van het jaar! Overdag werd er onder een strak blauwe hemel gegolfd door maar liefst 21 teams onder begeleiding van de golfprofessionals van The Dutch. Na deze prachtige sportieve dag werd men onthaald voor een heerlijk diner bereid onder de bezielende begeleiding van vier chefkoks uit de eredivisie van de Nederlandse gastronomie, die zich deze dag belangeloos inzetten voor het goede doel. Meesterchef René Tichelaar van sterrenrestaurant De Gieser Wildeman, Erik van Loo topchef en eigenaar van sterrenrestaurant Parkheuvel te Rotterdam, Fred Mustert van restaurant Fred, en Joris Peters van het bekroonde restaurant Aan de Zweth in Schipluiden.

Het duurt te lang

Tijdens het diner werd er een veiling gehouden van bijzondere items voor het goede doel en vond er een bijzonder gastoptreden plaats van Davina Michelle, ambassadrice van het Sophia Kinderziekenhuis en onlangs uitgeroepen tot beste artiest van het jaar.

Een betere toekomst voor kinderen

Dit alles resulteerde in een prachtige opbrengst van maar liefst € 105.000,-. Dit bedrag is naast het Sikkelcelfonds en Stichting Hartekind bestemd voor het nieuwe Kinderhersencentrum van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis dat in maart 2020 officieel van start zal gaan. Hiermee dragen Stichting TheDutch4Kids en golfbaan The Dutch bij aan het realiseren van gezondheidswinst voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of hersenaandoening.

Partnerstichtingen

Stichting Vrienden van het Sophia
Stichting Vrienden van het Sophia
Sikkelcelfonds
Sikkelcelfonds
Gunningstichting Plus Stichting Hartekind
Gunningstichting Plus Stichting Hartekind

Stichting Vrienden van het Sophia

De Stichting Vrienden van het Sophia bestaat uit een klein, hecht en integer team dat zich dagelijks bezighoudt met fondsenwerving, financieel beheer en de organisatie van activiteiten zoals Sporten voor Sophia, Sophietjes verjaardag en de actie Lichtjes voor Sophia. Ook ondersteunt het team de initiatieven van particulieren en bedrijven die het Sophia Kinderziekenhuis een warm hart toedragen. Het team wordt ondersteund door enthousiaste ambassadeurs: medewerkers van het Sophia Kinderziekenhuis. Zij kennen het Sophia Kinderziekenhuis vanuit de dagelijkse praktijk en weten als geen ander te vertellen waarom giften zo belangrijk zijn voor hun ziekenhuis en hoe uw geld goed wordt besteed. Wij danken u voor uw steun om deze kwetsbare kinderen een kans te geven op een gezondere toekomst!.

Sikkelcelfonds

Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en het optreden van ondragelijke pijnaanvallen (sikkelcelcrisen). Na verloop van tijd raken alle organen beschadigd. Ieder jaar worden er wereldwijd 300.000 kinderen met sikkelcelziekte geboren. In 2050 zal dit aantal naar schatting oplopen naar 400.000. Mensen met sikkelcelziekte kunnen al op jonge leeftijd te maken krijgen met hersen- en botinfarcten, nierschade, hartfalen en ernstig verlopende infecties. Patiënten met sikkelcelziekte overlijden vaak veel te jong. Stichting het Sikkelcelfonds is opgericht in 2017 en wil meer aandacht genereren voor de oplossing van de sikkelcelziekte. Met behulp van donaties wil het Sikkelcelfonds baanbrekend, wetenschappelijk onderzoek financieren, om zo in de toekomst deze slopende en pijnlijke ziekte te genezen.

Gunningstichting Plus Stichting Hartekind

Ieder jaar worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. Dat zijn er heel erg veel. De hartafwijking is zelfs de meest voorkomende aangeboren afwijking die er is! Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking en werd maar een heel klein percentage volwassen. Sindsdien hebben de behandelmogelijkheden een enorme vlucht genomen. Dit heeft ertoe geleid dat tegenwoordig meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen wordt. In Nederland leven er momenteel meer dan 25.000 kinderen en even zoveel volwassenen met een aangeboren hartafwijking. Ondanks de geweldige stappen die gezet zijn de afgelopen 50 jaar zijn we er nog lang niet. Kinderen met een aangeboren hartafwijking moeten een normaal en gezond leven kunnen leiden en voor dat dat zo ver is, is er nog veel werk te verzetten. De artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig! Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders vanuit de patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen www.aangeborenhartafwijking.nl om dit levensbelangrijk onderzoek te financieren.

Word vriend